Mijn favorieten

Kennismaken met Antoine Lokkerbol

Antoine Lokkerbol is het brein achter Lokkerbol Makelaardij. Hij is NVM makelaar en verkoopt woningen, koopt woningen aan en voert taxaties uit. Maar wie is Antoine nu eigenlijk? In dit korte interviewtje leren we hem beter kennen!
 

Vanwaar de keuze makelaar te worden?

Mijn eerste echte baan was via een uitzendbureau bij een woningcorporatie. Vervolgens ben ik naar Procter & Gamble gegaan. Dat was een leuk bedrijf en daar heb ik veel geleerd, maar ik miste toch de het bezig zijn met huizen en de woningmarkt. Toen ben ik in de avonduren de opleiding voor makelaar gaan doen en tijdens deze opleiding kon ik bij een kantoor in Blijdorp starten. 5 jaar later besloot ik mijn eigen kantoor te starten en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds trots op!

Lokkerbol Makelaardij verkocht bord

Wat deed je doen besluiten een eigen kantoor te beginnen?

De reden om een eigen kantoor te starten was dat ik zag dat er ruimte was voor een kantoor in het centrum van de stad. Een kantoor dat er speciaal zou zijn voor mensen die in het centrum wilden wonen. Omdat de Kop van Zuid toen net nieuw was en er geen andere kantoren zaten ben ik daar gestart met een nieuw kantoor.
 

Wat vind je het leukst aan je vak?

Intussen ben ik alweer 20 jaar makelaar en elke dag is anders. We hebben een aantal lastige jaren achter de rug, maar daar zijn we sterker uitgekomen. Het werken met een enthousiast team van mensen die gedreven zijn om het beste voor de opdrachtgevers te bereiken motiveert mij enorm.
 

Wat is uniek aan Lokkerbol Makelaardij?

Het team is er 100% voor onze opdrachtgevers. We zijn enorm flexibel en zijn constant bezig om te kijken hoe we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.  Wat echt uniek is dat we 20% van de huizen verkopen doordat we een kandidaat koper op die woning hebben geattendeerd.
 

Hoe maakt een verkoper de juiste keus bij het kiezen van een makelaar?

Kies een makelaar die duidelijk zichtbaar is bij jou in de buurt. Dat is de makelaar die jouw buurt en de mensen die er wonen goed kent. Door hem in te schakelen maak je gebruik van zijn of haar lokale netwerk. Vraag ook referenties aan je buren die net hun huis hebben verkocht en loop eens binnen op het kantoor om te kijken wie er werken. Op Funda kun je van elke makelaar referenties lezen, wat een eenvoudige manier is om zonder de deur uit te hoeven al wat meer te weten te komen over de makelaar en het kantoor. Krijg je een goed gevoel bij het kantoor? Nodig ze dan uit voor een gesprek.   
 

Wat zou je beroep zijn als je geen makelaar was?

Ik denk dat ik binnenvaartschipper zou zijn geworden. Dit lijkt me een hele leuke en spannende baan!

Binnenvaart Rotterdam

Wat is volgens jou de leukste wijk van Rotterdam?

Alle wijken direct aan de Maas vind ik echt fantastisch. Maar vanwege het Deliplein en de mooie kadewoningen aan de Maashavenkade kies ik dan toch voor Katendrecht.
 

Wat is je favoriete restaurant in Rotterdam?

Lastig, NY Basement vind ik erg leuk, Deli Bird is natuurlijk super, maar Vicini is denk ik dan toch mijn favoriet.   
 

Wat is je droomhuis?

Het lijkt mij fantastisch om op een woonboot langs de rivier te wonen. Niet erg handig met 2 kids, maar wie weet ooit.
 

Wat is je favoriete interieurtrend?

Ik hou van industrieel en strak. Zoals onderstaande foto bijvoorbeeld:

Industriele inrichting
 

Wat is een must voor in de woonkamer?

Een goede bank om lekker op te hangen.
 

Welk cliché over een makelaar is totaal niet waar? En welke wel?

Dat alle makelaars altijd te laat komen is erg hardnekkig, maar zeker niet waar. Wat wel waar is mag een ander mij vertellen!

Bron foto's: eigen bestanden, Pinterest en binnenvaart