Mijn favorieten

Badkamertrends die je niet mag missen!

Nadat we de kleuren- en interieurtrends van 2016 hebben besproken gaan we het hebben over de trends voor de badkamer. Functionaliteit en comfort staan hier op de eerste plaats. Slimme oplossingen en fijne ontwerpen dragen hieraan bij. Zoals je in ons vorige blog kunt lezen is het erg belangrijk dat we ons thuis veilig en op ons gemak voelen. We komen graag ‘echt thuis’ en willen alle lasten van onze schouders laten vallen. En waar kan dat beter dan in de badkamer? Hier was je de dag van je af, kom je tot rust en maak je even je hoofd leeg. Het is dus heel belangrijk dat dit voor jou een fijn plekje is om tijd door brengen.
 

Hotelbadkamer

Een van de trends is dat we onze badkamer eruit laten zien en aan laten voelen als een luxe hotelbadkamer. Denk aan een ruim bad of inloopdouche, vloerverwarming en een modern design. De badkamer geeft je het gevoel van het comfort van een luxe hotel, maar dan met het gemak van thuis en toegang tot al je eigen spulletjes. De badkamer is tegenwoordig niet alleen maar om te douchen of je tanden te poetsen, maar ook om volledig te relaxen. Denk aan een filmpje kijken in bad of een flinke yogasessie doen. De badkamer verandert in een soort persoonlijke spa waar het hotelleven en thuis elkaar treffen. Als je het echte hotelgevoel wilt creëren moet je ervoor zorgen dat alles een eenheid vormt. Van handdoekenring tot bakje voor de tandenborstel, het is het mooist als alles bij elkaar past.

Badkamertrend 2016 luxe hotelbadkamer
 

Vormen en trends in het badkamerinterieur

Een minimalistische vormgeving

Fijne vormen, dunne randen en strakke hoeken is iets wat we veel gaan zien in de badkamer. Hierdoor krijgt de hele ruimte een strakke en moderne look met een stijlvolle touch. Door dit fijne design lijkt de badkamer ruimer en geeft hij je meer bewegingsruimte en vrijheid!  
 

De metrotegel

We blijven in de badkamer veel tegels zien, in alle vormen en maten en zowel op de vloer als op de muur. Witte tegels, tegels met een patroontje of een grijze voeg in plaats van een witte, het kan allemaal. Een erg leuk patroon in tegels wat terug van weggeweest is, is de visgraat. Wat ook hip is zijn de ambachtelijke tegels. Deze zijn met de hand gemaakt en er zijn er niet twee die precies dezelfde vorm hebben. Deze onvolkomenheden geven je badkamer een leuk en speels uiterlijk en maken je badkamer uniek! Het leuke aan tegels is dat je eindeloos kunt variëren en combineren. Zo bijvoorbeeld:

Badkamer tegels badkamertrend 2016badkamertrend 2016 tegelsBadkamertrend 2016 zwarte tegelBadkamertrend 2016 visgraattegel
 
Wil je geen tegels op de muur? Dan is een muur volledig van stucwerk iets voor jou! Strak, stijlvol en helemaal van nu. Plus schimmel en vuil kan zich niet in de voegen nestelen.

Badkamertrend 2016 stucmuur
 

De industriële look

We zijn gek op de industriële look. In de badkamer werken we met ruwe materialen zoals gepolijst beton. De betonlook is helemaal hot!

Badkamertrend 2016 betonBadkamertrend 2016 beton

Geen badmat

De badmat mag weg! Als je voor een mooie vloer kiest is het zonde deze te verbergen onder een badmat. Als je dan toch echt een badmat wilt om je voetjes warm te houden, kies er dan een die je badkamer complementeert. Als je investeert in een luxe mat mag het.
 

Een grote spiegel

De spiegel krijgt dit jaar een belangrijke plek in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde spiegel boven de wastafel of een spiegel van het plafond tot aan de vloer naast je wastafel of handdoekenkast. Voordeel: een spiegel laat je badkamer meteen groter lijken!
 
Badkamertrend 2016 grote spiegel

Koper

Koper zorgt voor een warme uitstraling en doet het erg goed in de badkamer. Je kunt het koper verwerken in kleine accessoires zoals een zeeppompje of de houder van je washand. Deze kleur is een erg mooie combinatie met de groene planten!

Badkamertrend 2016 koperBadkamertrend 2016 koper

Aandacht voor accessoires

Accessoires maken een badkamer af. Het zal je verbazen hoe kleine spulletjes je badkamer compleet kunnen maken. Denk aan zeeppompjes, handoekrekjes of planten!
 

Groene planten in de badkamer

Groene planten zijn niet alleen maar geschikt om je woonkamer mee op te leuken. Ze geven je badkamer net wat meer kleur en staan bekend als rustgevende factor. Groot, klein, één of tien, het staat allemaal leuk. Je kunt de planten leuk neerzetten of ophangen.

Badkamertrend 2016 groene plantenBadkamertrend 2016 groene planten

Glazen (inloop)douche

Kleine badkamer? Zorg dan voor een geheel glazen douche. Hierdoor lijkt je badkamer optisch groter. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen glazen douche in een grote badkamer kunt plaatsen. Ook dit staat heel mooi en maakt je badkamer meteen stijlvol. Inloopdouches zijn dit jaar een echte musthave voor de badkamer. Doordat ze in de vloer geïntegreerd zijn creëer je meer bewegingsruimte en heb je minder kans om te struikelen. En ook niet onbelangrijk, de inloopdouche is snel en gemakkelijk schoon te maken.

Badkamertrend 2016 inloopdouche van glasBadkamertrend 2016 inloopdouche

Ronde vormen

Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen zijn ronde vormen helemaal hot. Dit zien we in de badkamer terug in bijvoorbeeld een mooie, ronde wasbak of een ronde badkuip. Ga voor een vrijstaande badkuip. Dit ziet er heel mooi en stijlvol uit.

Badkamertrend 2016 ronde vormenBadkamertrend 2016 ronde vormen

Spoelrandloze toiletten

Dit toilet is een veiligere oplossing voor hygiëne dan een gewoon toilet en is erg onderhoudsvriendelijk. Elke hoek van de toiletpot is goed bereikbaar en zo kun je hem sneller en eenvoudiger schoonmaken. Dankzij een ideale waterloop heeft het toilet een maximaal spoelvermogen en werkt hij ook nog eens waterbesparend!
 

Kleuren

Je kunt in de badkamer met verschillende kleuren werken:
  • Blauw geeft een gevoel van sereniteit
  • Oranje staat voor licht en zon
  • Amber staat voor een klassieke elegantie
Zwarte accenten doen het heel goed dit jaar. Ook in de badkamer. Heb je bijvoorbeeld wit betegelde muren, dan staat een zwarte kraan echt prachtig! Ook in combinatie met de marmertrend van dit jaar staat zwart ontzettend mooi. Het ziet er meteen chique uit, maar ook weer heel stoer.

Badkamertrend 2016 zwarte accentenBadkamertrend 2016 zwarte accenten

Koele tinten zijn dit jaar in en zorgen voor rust. We gaan kleuren zien als blauw en smaragdgroen in combinatie met wit en warme materialen als hout. Ook kun je deze koele kleuren perfect combineren met de kopertrend. Niet alleen hout, maar ook aardse materialen zoals natuursteen en rivier rots zijn terug te vinden in het badkamerinterieur dit jaar.

Badkamertrend 2016 kleurBadkamertrend 2016 natuursteen

Eco

Nog een trend die we al eerder besproken hebben: Groen wonen (blog)! Ook met het (ver)bouwen van de badkamer gaan mensen bewuster om met onder andere energiebesparing en waterverspilling. Dit is zowel goed voor het milieu als voor onze portemonnee! Vijf minuten douchen is lang genoeg om je van top tot teen te kunnen wassen. Als je toch van lang douchen houdt kun je een waterbesparende douchekop aanschaffen. Speciaal ontworpen douchekoppen hebben een waterbesparende eco-knop die met minder water voor een grote, volle waterstraal zorgt. In de toekomst zullen er verschillende zuiverende en energie opwekkende middelen ontwikkelt worden die nog beter zijn voor het milieu!
 
Om je badkamer te verduurzamen kun je het volgende doen:
  • Verwerk natuurlijke wandpanelen van bijvoorbeeld kurk of hout in de badkamer. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar staat ook nog eens heel mooi!
  • Hout in de badkamer. Dit zien we terug in een houten wastafelblad, accessoires of een houten bad. Het straalt warmte uit en geeft de badkamer een landelijke sfeer.

Badkamertrend 2016 hout

Badkamer van de toekomst

Sanitairmerk Grohe en keramiekfabrikant Villeroy & Boch hebben onderzoek gedaan naar wat mensen over 20 jaar van hun badkamer verwachten. Naast een spa en wellness optie willen veel mensen een badkamer die bij de toekomst past. Dit betekent op maat gemaakte instellingen voor bijvoorbeeld de hoogte van je wasbak en de temperatuur en projecties op de muur diE je vermaken tijdens een lange baddersessie. De badkamer zal in de verdere toekomst steeds vaker geïntegreerd worden met gezondheids-applicaties. Zoals het checken van je gewicht, het aansporen tot sportieve actie en sanitair dat de gezondheid van je lichaamsfuncties kan checken. Dit kan bijvoorbeeld een toilet zijn die je urine nakijkt. En dit is nog maar het begin van een heel nieuw tijdperk van toepasbare technologie!

Gebruikte bronnen: woontrendz, villeroy-boch, grohe, roomed, ecowonen, zimmo, theperfectyou, inrichting-huis, homedeal, ilovemyinterior, wonenonline, trendbubbles