Mijn favorieten

De Maand van de Stadsdriehoek

Thuis in Rotterdam

Iedere maand zetten wij een wijk in de spotlight waarin wij helemaal thuis zijn. De maand december staat in het teken van de Stadsdriehoek!
 

De Stadsdriehoek

Het is alweer december en dat betekent veel kerstversiering, nog meer warme chocolademelk en heel veel gezelligheid! Waar beter dan in de bruisende Stadsdriehoek van Rotterdam kun je dit allemaal vinden? November stond in het teken van De Veranda. De gehele maand december zetten we daarom de Stadsdriehoek in de spotlight. Van de bekende winkelstraat De Koopgoot tot aan de culinaire Markthal tot aan het Rotterdamse visitekaartje Centraal Station. Waar het historische hart van Rotterdam gevestigd is.

De Stadsdriehoek is het middeleeuwse hart van Rotterdam, dat destijds begrensd werd door de driehoek die de Coolsingel, Goudsesingel en de vroegere Maas met elkaar vormen. Waar nu dagelijks het druk winkelend publiek zich door de Hoogstraat begeeft, werd ooit de eerste dam in de rivier de Rotte gebouwd en daarmee het fundament voor een wereldstad gelegd. Daar zie je vandaag de dag niets meer van terug, want het bombardement van 1940 vaagde bijna heel Rotterdam weg. Gelukkig deden de Rotterdammers hun wapenspreuk ‘Sterker door Strijd’ eer aan en bouwden de stad in no time weer op. In de wijk vind je nu tal van architectonische hoogstandjes, zoals de Kubuswoningen, de Markthal en het vernieuwde Centraal Station. Wel zie je nog de oude pracht terug in bijvoorbeeld het Witte Huis en de gezellige havens.

Volg ons voor alle ins-and-outs over deze gave wijk ook op Facebook en Instagram en mis niks van 'De maand van de Stadsdriehoek'!