Mijn favorieten

De Maand van De Veranda

Thuis in Rotterdam

Iedere maand zetten wij een wijk in de spotlight waarin wij helemaal thuis zijn. De maand november staat in het teken van De Veranda!
 

De Veranda

Van de eerste sporen van lokale jagers en vissers via het dorp IJsselmonde naar het Rotterdamse stadsdeel zoals we het nu kennen. De Veranda is opgericht in de eind jaren '90 en daarmee een relatief jonge wijk. De buurt is gelegen tussen de Nieuwe Maas en de Stadionweg op het voormalige terrein van de NV Machinefabriek en Scheepswerf van Piet Smit. Toch kennen niet veel Rotterdammers deze wijk als De Veranda. Het is een volkstraditie in Rotterdam om overal een bijnaam aan te geven. Zo noemen we de Beurstraverse de Koopgoot, speelt Feyenoord niet in Stadion Feijenoord maar in De Kuip, is een lieveheersbeestje gewoon een kapoentje en ga je niet naar Katendrecht maar naar De Kaap. Het gebied rondom bioscoop Pathé De Kuip noemt eigenlijk ook niemand bij de officiële naam. Maar dat zal grotendeels komen omdat niet veel mensen weten dat dit gebied officieel De Veranda heet. Met de Maand van De Veranda hopen wij hier verandering in te brengen!

In de maand november vertellen wij je wat er zo bijzonder en leuk is aan dit stukje Rotterdam-Zuid, wat je hier in het weekend kan doen en hoe prachtig de woningen zijn. Houd onze pagina's daarom deze maand goed in de gaten!