Mijn favorieten

De Maand van het Lloydkwartier

Thuis in Rotterdam

Een nieuw jaar, nieuwe maand, dus een nieuwe wijk in de spotlight! Ook dit jaar zetten we weer wijken in het zonnetje waar wij ons helemaal thuis voelen. De maand januari staat in het teken van het Lloydkwartier.
 

Het Lloydkwartier

Het Lloydkwartier ligt tussen de Westzeedijk, de Parkhaven, de Nieuwe Maas en de Schiehaven. De Lloydpier en de Mullerpier zijn hier de twee bekende pieren in het Lloydkwartier. Het Lloydkwartier was jaren lang een plek waar je liever niet kwam als dat niet nodig was. Een rauw stukje stad, met voornamelijk havenindustrie. Typisch Rotterdams, dat dan weer wel! Daar waar vroeger grote pakhuizen stonden en passagiersschepen naar Nederlands-Indië vertrokken, is nu plaats gemaakt voor een nieuwe creatieve bedrijvigheid met de Schiecentrale als middelpunt. Grote bakstenen 19e-eeuwse havenmonumenten staan naast indrukwekkende nieuwbouw. Enthousiaste, jonge ondernemers en creatievelingen bevolken de oude havenpier en ook locals en toeristen laten er steeds vaker hun gezicht zien.

Deze maand laten we je graag alle (geheime) spots zien op het Lloydkwartier, zullen we meerdere 'Wist je dat?'s met jullie delen en de mooiste gebouwen op een plaatje zetten!

Volg ons voor alle ins-and-outs over deze gave, nieuwe wijk ook op Facebook en Instagram en mis niks van 'De maand van het Lloydkwartier'!