Mijn favorieten

Een kijkje op Zuid: 5x to do op De Veranda

De Veranda is een relatief jong gebied met haar komst in de eind jaren '90. Het is een plek met aan de ene zijde heerlijke rust van de voorbij varende boten en het kabbelende water van de Nieuwe Maas en aan de andere zijde de gezellige drukte van jong-Rotterdam die De Veranda bezoekt voor het nodige vermaak. De Veranda is dan ook voor jong en oud the place-to-be! In deze blog geven we jou wat insides in dit gezellige stukje Rotterdam. 

                  
 

Live, camera and action! in Pathé De Kuip

Bioscoop Pathé de Kuip is hét centrale punt van De Veranda. De komst van Pathé De Kuip in 2002 zorgde voor een ongekende boost voor De Veranda. Dagelijks verzamelen honderden bezoekers van jong en oud zich hier om te genieten van een film naar keuze. Wat Pathé De Kuip extra bijzonder maakt, is dat het de eerste bioscoop in Rotterdam is waar je diverse films in 4DX kunt bekijken. 4DX trekt je de film in alsof je er zelf deel van uitmaakt. Dus schrik niet als jouw stoel ineens intens meebeweegt of je een harde wind in je gezicht voelt. Aanrader: kies dus vooral voor 4DX bij een actie film!
 

Wandelen op het Eiland van Brienenoord

Een verborgen parel op Rotterdam. Bij veel bezoekers staat Rotterdam bekend om haar moderne architectuur, maar op De Veranda vind je gewoon nog een enorm stuk groen waar je heerlijk doorheen kunt struinen! Om op het Eiland van Brienenoord te komen, ga je eerst de Zuiddiepje brug over. Hier passeren vele schepen onderweg naar hun bestemming en heb je dan ook een prachtig uitzicht over de Nieuwe Maas. Eenmaal de brug over, beland je in een oase van rust. Wandel hier heerlijk met de hond of geniet in alle rust van de prachtige natuur die ook Rotterdam nog rijk is. Wist je al dat je hier loslopende koeien kunt spotten? Wij zijn benieuwd naar jullie foto's!
 

(Vr)eten, eten en nog eens eten

Een flink aanbod aan horecagelegenheden op dit kleine stukje Rotterdam! Sushi restaurant Shabu Shabu, Chinees-Indisch restaurant Malakka, Afghaans restaurant Helai, Italiaans restaurant Happy Italy en De Beren zijn nog maar een kleine greep uit dit grote aanbod. Zoals je ziet is het een multicultureel feest op De Veranda. Buffet, all you can eat of gewoon a la carte, voor ieder wat wils! Terras-tip: mocht je op een heerlijke (na-)zomerse dag nog op een terras willen zitten aan de Nieuwe Maas, dan is restaurant Helai zeker een aanrader! Zij hebben speciaal met lekker weer een terrasje direct aan het water. Genieten!
 

Juichen in Stadion Feijenoord

Onder Feyenoord-supporters beter bekend als hun tempel, De Kuip. Zondagmiddag 14:30 uur is voor Feyenoorders een begrip. Dan zitten de supporters allemaal zingend in De Kuip. Het is daarom eigenlijk ook zeker iets wat je eens op De Veranda moet hebben meegemaakt. Het is namelijk niet zomaar een wedstrijdje voetbal kijken, het is een hele beleving! Dat begint al voor de poorten bij meneer van de Supporters Vereniging die jou 'Prrrrrroooogramma's' aanbiedt en de kraampjes met de velen Feyenoord sjaals. In het stadion galmen de liederen en iedereen kent ze, woord voor woord. Wordt er gescoord? Dan voel je heel De Kuip schudden! De sfeer zit er bij Feyenoord altijd goed in.  
 

Tasten in het donker bij GlowGolf Rotterdam

Glowgolf is een superleuke activiteit voor het hele gezin. Een nog groter voordeel is dat Glowgolf gewoon het hele jaar door gespeeld kan worden! Het thema van dit GlowGolf-centrum in Rotterdam is 'Hollywood' en is dan ook lekker over-the-top. Om de beleving nog groter te maken en jezelf uit te dagen, kun je jouw hole in ones ook met een speciale 3D-bril erin slaan. Een leuke tip voor na de inspanning: ben jij ook zo'n Friends fan? Dan is het Hollywood Café echt een aanrader. Hier is het bekende Central Park café nagebootst en herken je het hoekje gelijk! Hoe leuk is dat?