Mijn favorieten

Kennismaken met Nancy Ooft

Nancy is assistent-makelaar bij Lokkerbol Makelaardij en vierde onlangs dat ze hier 12 jaar in dienst is! Nancy verkoopt niet alleen huizen, maar geeft verkopers ook stylingadvies. Ze beantwoordt vragen als: ‘Wat moet ik opruimen als de fotograaf langs komt?’ Wil je haar beter leren kennen? Lees dan verder!
 

Vanwaar de keuze makelaar te worden?

Ik ben het makelaars vak eigenlijk heel toevallig ingerold (zie vraag hieronder). Het is nooit echt een bewuste keuze geweest, maar inmiddels zou ik niets anders meer willen!

Etalage Lokkerbol Makelaardij

Hoe ben je bij Lokkerbol terecht gekomen?

Ik zat in mijn laatste jaar van de opleiding directiesecretaresse/ managementassistente en was op zoek naar een stageplaats. Ik was al aangenomen bij een bedrijf in Capelle aan den IJssel, maar de verbinding met het openbaar vervoer vond ik niet ideaal. Zodoende ben ik toch nog even verder gaan zoeken en kwam ik bij een bedrijf aan de Laan op Zuid terecht. Helaas hadden zij net iemand aangenomen en waren zij zo aardig om me door te verwijzen naar Lokkerbol. Ik ben hier toen meteen naar binnen gelopen en er werd een gesprek ingepland. Ik ben aangenomen als secretaresse en na mijn stage blijven plakken. Inmiddels werk ik er nu ruim 12 jaar met veel plezier.
 

Wat vind je het leukst aan je vak?

Wat ik het leukst vind aan dit vak is het proactief onder de aandacht brengen van nieuw aanbod en kandidaat-kopers blijven volgen. Als ik weet dat ik de kandidaten heb kunnen overtuigen dat een bepaalde woning goed bij hun wensen past, voor de verkopers het maximale uit de onderhandelingen heb weten te halen en dit resulteert in een snelle verkoop dan kan ik niet anders dan heel tevreden zijn! Blije verkopers, blije kopers, blije makelaar!


Wat is uniek aan Lokkerbol Makelaardij?

Wij zijn erg proactief en nemen geen afwachtende houding aan. Als de opdracht gegeven is begint voor ons de verkoop al en gaan we proactief aan de slag met het benaderen van mogelijk geïnteresseerden. Het gebeurt dan ook regelmatig dat wij nog voordat een huis op Funda staat, al verschillende bezichtigingen kunnen inplannen. Dit is wat mij betreft wel één van de punten waarin wij ons onderscheiden, maar er zijn er natuurlijk nog meer.
 

Hoe maakt een verkoper de juiste keuze bij het kiezen van een makelaar?

Een verkoper moet goed kijken wie er in zijn/ haar buurt veel verkoopt. Zoek een lokale makelaar die ook ‘gevoel’ heeft bij de wijk en niet alleen naar de cijfertjes kijkt. Een makelaar die aanvoelt wat de vraag op de markt is en de prijsstelling hierop aanpast. Uiteraard is het ook belangrijk dat je een goede klik hebt met je makelaar en hem/haar erop vertrouwt dat hij/zij het maximale voor je eruit weet te halen.
 

Wat zou je beroep zijn als je geen makelaar was?

Misschien dat ik dan iets in de binnenhuisarchitectuur of iets met styling zou doen.

Interieurstyling
 

Wat is volgens jou de leukste wijk van Rotterdam?

Dat is een lastige, er zijn zoveel leuke wijken. Ik woon zelf in Kralingen, op loopafstand van het centrum en dat vind ik toch wel echt heel leuk.


Wat is je favoriete restaurant in Rotterdam?

Daar hoef ik niet lang over na te denken: Restaurant Sumo. Ik ben dol op sushi! In de vestiging in de Markthal ben ik dan ook regelmatig te vinden.
 

Wat is jouw droomhuis?

Een groot penthouse midden in het centrum van Rotterdam, met een groot dakterras op het zuiden.
 

Wat is jouw favoriete interieurtrend?

Ik houd wel van het gezellige. In winkels als Riviera Maison en Lifestyle kom ik graag.
Riviera Maison

Wat is een must voor in de woonkamer?

Een lekkere, grote loungebank waar ik na een drukke werkdag in weg kan zakken.
 

Welk cliché over een makelaar is totaal niet waar?

Dat alle makelaars te laat komen. Er zullen ongetwijfeld makelaars zijn die (vaak) te laat komen, maar dat geldt niet voor elke makelaar. Ik probeer zelf altijd op tijd bij een afspraak aan te komen. Als het er dan toch naar uit ziet dat ik het niet ga halen, dan bel ik altijd netjes op.