Mijn favorieten

Kennismaken met Romain van Bruggen

Romain is kandidaat-makelaar op het kantoor van Lokkerbol Makelaardij en doet dit met veel plezier. Maar wat is zijn favoriete wijk in Rotterdam en wat is zijn droomhuis? Kom het te weten in dit interview!
 

Vanwaar de keuze makelaar te worden?

Ik heb Vastgoed en Makelaardij gestudeerd. Door de naam van deze studie zou je denken dat je vanzelf de makelaardij in rolt, maar het tegendeel is waar. De studie richt zich op meerdere aspecten van vastgoed en zeker niet alleen op de makelaardij. In mijn laatste jaar heb ik de minor Projectontwikkeling gedaan, omdat ik graag projectontwikkelaar wilde worden. Tijdens en na mijn studie heb ik 2 jaar bij een woningcorporatie gewerkt. Dit was erg leuk, maar heel anders dan de makelaardij. Omdat ik het contact met opdrachtgevers erg leuk vond en graag in het vastgoed wilde werken, ben ik aan de slag gegaan bij Lokkerbol Makelaardij.

Lokkerbol Makelaardij
 

Hoe ben je bij Lokkerbol Makelaardij terecht gekomen?

Voordat ik mijn afstudeerscriptie afrondde werkte ik bij woningcorporatie Rhiant in Hendrik-Ido-Ambacht en hier ben ik ook daarna nog een tijd blijven werken. Vervolgens was ik toe aan iets nieuws en uitdagends en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Uiteindelijk ben ik via Linkedin (waar Linkedin al niet goed voor is!) getagd in een vacature van Lokkerbol Makelaardij. Na mijn eerste gesprek was het gevoel, van beide kanten, meteen goed. Inmiddels werk ik hier nu een jaar en drie maanden met veel plezier!
 

Wat vind je het leukst aan je vak?

Ik vind veel aan mijn vak erg leuk, zoals de afwisseling tussen werk op kantoor en werk buiten kantoor. Wat ik ook heel fijn vind is het constant contact hebben met opdrachtgevers en kandidaat-kopers. Als een opdrachtgever blij is met de uiteindelijke koopsom en ook de koper een goed gevoel heeft overgehouden aan de aankoop geeft dat voldoening.
 

Wat is volgens jou uniek aan Lokkerbol makelaarskantoor? Wat doen jullie anders dan anderen?

Als kantoor hebben wij ons toegelegd op de verkoop van jonge woningen in het stadscentrum en langs de oevers van de Maas. Door deze manier van werken zijn we er toe in staat om continu kandidaat-kopers te koppelen aan bij ons te koop staande woningen. Daarnaast onderhouden wij intensief contact met potentiële kopers. Deze manier van werken zorgt ervoor dat wij 20% van de woningen verkopen aan kandidaten die wij zelf op de woning hebben gewezen. Dat maakt het werk nog leuker!
 

Hoe maakt een verkoper de juiste keus bij het kiezen van een makelaar?

Kies voor een proactieve makelaar die de buurt en de woningen kent. Als verkoper moet je goed nadenken over hoe je kansen kunt vergroten. Je wilt niet alleen via Funda beweging rondom je woning creëren. Dat kan alleen als je een makelaar kiest die dagelijks mensen tegenkomt bij vergelijkbare woningen en ze ook op jouw woning kan wijzen. Daarnaast is het logisch dat je voor een makelaar kiest waar je een goed gevoel bij hebt.
 

Wat zou je beroep zijn als je geen makelaar was?

Dat is een lastige. Ik zou waarschijnlijk iets hebben gedaan waarbij je veel in contact staat met mensen. Daarmee heb je nog geen antwoord op je vraag, maar ik weet het echt niet, haha!
 

Wat is volgens jou de leukste wijk van Rotterdam?

Nog zo’n lastige vraag. Ik vind dat Rotterdam heel veel leuke wijken heeft. Wat dat betreft voor ieder wat wils. Persoonlijk vind ik het Scheepvaartskwartier erg leuk, maar ook Katendrecht wordt steeds leuker!
 

Wat is je favoriete restaurant in Rotterdam?

Ik heb niet echt een favoriet restaurant, maar een avondje sushi eten vind ik altijd gezellig en lekker!
 

Wat is jouw droomhuis?

Dit zou een combinatie moeten zijn tussen een mooie woning en een toffe locatie. Als het dan toch gaat over een droomwoning, doe dan graag een woning aan de kust in een warm land.
 

Wat is jouw favoriete interieurtrend?

Een combinatie van vintage, industrieel en strak.

InterieurInterieur
 

Wat is een must voor in de woonkamer?

Een TV en een grote, comfortabele bank om ’s avonds lekker te kunnen Netflixen.
 

Welk cliché over een makelaar is totaal niet waar? En welke wel?

Dat mannelijke makelaars allemaal gladde verkopers zijn. Dat is naar mijn idee echt niet waar. Dat alle makelaars te laat zijn, is wel waar. Haha, nee hoor. Ook dat laatste is niet waar. Wat wel waar is weet ik niet!