Mijn favorieten

Katendrecht op zijn best: 5x typisch de Kaap

Katendrecht is het meest hippe, maar vooral stoere schiereiland van Rotterdam van dit moment. Door Rotterdammers wordt de wijk ook wel 'De Kaap' genoemd. De Kaap staat bekend als eerste en grootste Chinatown van Europa en om haar geschiedenis met ruige zeemannen en dames van lichte zeden. Velen van jullie zullen de Fenix Food Factory, het gezellige Deliplein en het ss Rotterdam wel kennen, maar we geven jullie ook graag een kijkje in 5 typisch Kaapse plekken en tentjes. Waar we het vroegere Katendrecht nog goed terug zien!
 

                   

De Matroos en het Meisje

Hier eet je gewoon wat de pot schaft. Punt. Niet veel Rotterdamser dan dit kun je het krijgen, toch? Dit is precies wat het restaurant zo bijzonder maakt. De menu's wisselen vaak af, omdat zij gebonden zijn aan de producten van het seizoen. Ook is het restaurant van ver te herkennen met de Delftsblauwe inrichting en watertonnen voor de deur. Je vindt dit restaurant op de hoek van de Delistraat en Sumatraweg.
 

Tattoo Bob

Tattoo Bob is een groot begrip op Katendrecht. Hij, die eigenlijk helemaal geen Bob heet maar Adrianus, zit onderhand al 50 jaar in de oudste en bekendste tattooshop van het land. Hij begon in de tijd dat Katendrecht een rosse buurt was en alleen zeelieden en lichtekooien een tattoo namen. Nu komen mensen vanuit heel het land speciaal voor 'Bob' naar Rotterdam. Rijen met klanten verzamelen zich dagelijks op het Deliplein om een afspraak te maken om een definitief plakplaatje op het lichaam te laten zetten. Wist je dat hij zelf geen enkel beetje inkt op zijn huid heeft? Hoe gaaf is dat! Het is dan ook een echte Katendrechtse hotspot die je niet over mag slaan. Misschien als aandenken zelf wat creatiefs laten zetten? ;-)
 

Het Poortwachtershuisje

Dit poortwachtershuisje is een markant gebouwtje dat sinds kort dienst doet als private dining room van het naastgelegen café-restaurant-galerie Posse. Het staat pal voor de Rijnhavenbrug en naast de Fenix loods. Zo kun je met je gezelschap genieten in een knus eigen huisje met heel veel uitzicht op de omgeving. Met een heerlijk diner en uitzicht op het Deliplein, de Fenix loods en de Kop van Zuid kan jouw dag toch niet meer stuk? 
 

De Kaapse Brouwers

Ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje. Dat is hoe de Kaapse Brouwers hun zelf gebrouwen bier omschrijven. Je vindt De Kaapse Brouwers in de Fenix Food Factory, waar je een verzameling aan culinaire ondernemers treft. Met het craft beer concept proberen ze bier liefhebbers de oude tijden van zeebonken en jazz te laten herleven. Alle bieren hebben dan ook typische Rotterdamse zeelui namen als Karel, Harrie en Jaapie. In de brouwerij op Katendrecht worden verschillende proeverijen gegeven en je kunt in de bijbehorende winkel de bieren kopen. Tegenwoordig worden de biertjes ook in diverse horecagelegenheden geschonken in het Rotterdamse centrum. De Kaapse Brouwers zijn dus wereld beroemd in Rotterdam!


De Hoerenloper

Officieel beter bekend als de Rijnhavenbrug of de brug die Katendrecht met de Kop van Zuid verbindt. De loopbrug heeft haar bijnaam te danken aan het imago van de vroegere rosse buurt. Niet alleen hebben de Rotterdammers de brug omgedoopt tot de Hoerenloper(T), maar ook staat de brug bekend als de brug van échte liefde. De sloten worden opgehangen door verliefde stellen om de liefde te bezegelen. De sleuteltjes worden daarna in het water gegooid, want échte liefde is natuurlijk niet te breken. Niet alleen is deze brug dus een 'shortcut' naar de Kop van Zuid en het stadscentrum, maar ook een prachtige bezienswaardigheid. Vergeet niet jouw slotje op te hangen!