Mijn favorieten

Wonen in het Lloydkwartier: 5 redenen waarom

We heten je welkom in het Lloydkwartier! Waar een aantal jaren terug nog schepen van en naar het verre Oosten vertrokken, vind je nu een mix van creativiteit, wonen en werken. Het water aan je voeten, de oude Schiecentrale vol creatieve jongelui, vlak daarnaast het kenmerkende Scheepvaart- en Transportcollege en de Euromast met Het Park op loopafstand. Dat klinkt toch als de ideale combinatie? In deze blog geven we jou 5 redenen waarom je op het Lloydkwartier zou willen wonen.

    

 

Uitwaaien aan het water

Op nummer één staat natuurlijk het wonen aan het water. Niets is Rotterdamser dan een uitzicht op de altijd levendige Maas. 's Ochtends wakker worden met een wandeling langs de kade of op een zomerse avond op je balkon genieten van een drankje met het geluid van het kabbelende water op de achtergrond en de wind door je haren. Dat is toch genieten?
Handige tip: Niet alleen is het een fijne bijkomstigheid voor jouw wooncomfort, maar ook is het erg praktisch. De waterbus en watertaxi brengen je bijna overal in Rotterdam!
 

Indrukwekkende nieuwbouw

De afgelopen jaren is er ontzettend veel gebouwd in dit robuuste stukje van Rotterdam. Het is getransformeerd van havengebied tot een eigentijds woon- en werkgebied met veel creatieve bedrijvigheid. Heel gaaf om te zien hoe de indrukwekkende nieuwbouw naast de voormalige pakhuizen en oude havenmonumenten pronkt. In het Lloydkwartier verschijnen de komende jaren nog honderden nieuwbouwwoningen.
 

Goede horecagelegenheden

Goede horeca vind je zeker in het Lloydkwartier. Dit nostalgische en toch moderne stuk Rotterdam telt vele restaurants, bars en een sfeervol designhotel. Zo heb je bijvoorbeeld een echt Rotterdams designhotel met bijbehorende brasserie genaamd Stroom aan de Lloydstraat. Je kunt hier de dag beginnen met een kopje koffie en een ontbijt, maar ook aan het einde van de dag heerlijk dineren of borrelen. Met een lekker zomerse avond is het perfect vertoeven op het dakterras met uitzicht op de Euromast. En Eetcafé Verhip mag hier natuurlijk niet missen. Dit is een groot begrip in Rotterdam!
Weet-je: Verhip is het vroegere Neeleman. Menig Rotterdammer zal het nog steeds Neeleman noemen, het is iets nostalgisch. Vroeger kwamen in dit vrijstaande pand uit 1928 vooral havenarbeiders en taxichauffeurs en nu wordt het dagelijks gevuld met hippe bewoners en werkende Rotterdammers.
 

Op steenworp afstand van het bruisende stadshart

Zin om dit weekend een dansje en een drankje in het centrum van Rotterdam te doen? Pak de tram, fiets of zelfs de benenwagen en je bent er in een mum van tijd! Dat maakt de ligging van het Lloydkwartier ideaal. Je woont erg centraal, in een rustig stukje van Rotterdam, maar zodra je iets meer binnenlands trekt sta je zo in het bruisende stadshart.
 

Het Park op loopafstand

Zin om eens een ander rondje te wandelen? Loop dan richting de andere kant van de pier naar Het Park of ook wel beter bekend als Het Euromast Park. Loop hier heerlijk samen met de hond of geniet van een uitgebreide picknick of barbecue als de zon zijn gezicht weer eens laat zien. Met de zomertijden worden hier ook meerdere openbare festiviteiten georganiseerd. De Zomer Zondagen en de Dag van de Romantische Muziek passen perfect bij de sfeer in Het Park.
Wist je dat: Veel bomen in het park zijn meer dan honderd jaar oud. De monumentale plataan op het grasveld langs de Westzeedijk is de dikste boom van de stad met een omtrek van bijna 6 meter!